Culinary Team NL Zomer 2023

Culinary Team The Netherlands

Aan de slag met Joviander kalfsvlees

Culinary Team The Netherlands

De smaakbeleving van rosé kalfsvlees, ook wel Joviander kalfsvlees, is uniek. Speciaal voor deze zomer selecteerden onze slagers een mooie selectie kalfsvlees. Deze selectie is afkomstig van bepaalde technische delen van het kalf, bekend als de ‘pistola’. Pistola is een halve achtervoet en halve zadel aan elkaar en grofweg bevat de pistola de dunne lende, ribeye, haas, platte bil, bovenbil, dikke lende en staartstuk. Ook zitten hier nog prachtige stukken ‘verborgen’ kalfsvlees onder zoals de schenkel, muis, peeseind, spierstuk en liesstuk.

Chefs Ruben van Zanten (Restaurant ’t Havenmantsje) en Alfred van Dijk (Het Oude Dykhuys), leden van het Culinary Team The Netherlands, creëerden speciaal voor HANOS zomerse gerechten met dit gastronomische vlees.

Ontdek hieronder recepten met kalfsvlees van de chefs:

Masterclass: Rosé kalfsvlees op de barbecue

Masterclass BBQ Leonard Elenbaas

Niemand minder dan Leonard Elenbaas verzorgt meerdere masterclasses waarin hij Joviander kalfsvlees bereidt op de Big Green Egg. Leonard is een gepassioneerde kok en culinair expert op het gebied van de Big Green Egg. In zijn masterclasses leert hij u alles over het gebruik van de Big Green Egg, vertelt Leonard over de verschillende delen kalfsvlees, leert hij u over verschillende snijtechnieken, bereidt hij het kalfsvlees en natuurlijk kunt u alles proeven.

Schrijf u in voor de masterclass

Meer recepten van Culinary Team NL

Ontdek hieronder meer recepten van leden van het team.


Medaille menu Luxembourg 2022

Culinary Team The Netherlands neemt namens Nederland deel aan internationale kookwedstrijden. Vanuit de connectie van Het Gastronomisch Gilde met de World Association of Chefs Societies gooien onze chefs van eigen bodem internationaal hoge ogen. Zo wonnen zij tijdens ‘Culinary World Cup 2022’ in Luxemburg een bronzen medaille op het onderdeel ‘Chef’s Table’ en een zilveren medaille op het onderdeel ‘Hot Kitchen’. In onderstaande masterclass tonen de chefs van het team de recepten waarmee zij hebben deelgenomen aan de World Cup 2022, en leggen zij uit hoe deze recepten worden bereid. Zelf aan de slag met de recepten? Download dan ook de recepturen van de recepten uit de masterclass.

Benieuwd naar de recepten?

Bent u benieuwd naar de recepten uit de masterclass? U bekijkt ze via de button hieronder.

Bekijk de recepten

Dennis van den Beld

Koken in het seizoen - najaar

Speciaal voor HANOS maakte Dennis van den Beld (chef van restaurant Het Roode Koper en lid van het Culinary Team NL) vier fantastische najaarsgerechten met de producten uit het najaar.


Tom Lamers en Marco van der Wijngaard

Sterrenmenu

Speciaal voor HANOS maakten chefs Tom Lamers en Marco van der Wijngaard een feestelijk sterrenmenu bestaande uit een amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.