Veldsla verpakt

Nootachtige smaak

Merk
Hanos selektie
Verpakking
Bak 150 gram
Artikelnummer
34295433

Productomschrijving

De verse veldsla komt van het familiebedrijf La Veneta in Noord-Italië. La Veneta is gespecialiseerd in de teelt van sla en babyleaves. Veldsla heeft een heerlijke nootachtige smaak en gaat prima samen met andere slasoorten, zoals ijsbergsla, botersla of krulsla. Veldsla past perfect door een pastasalade en is een verrassende toevoeging in warm bereide vlees- en visgerechten. Deze sla wordt ook vaak gebruikt op een broodje gezond. Ook ter decoratie is veldsla erg geschikt. Vanwege de sterke smaak hoeven gerechten meestal niet extra gekruid te worden.

Over La Veneta

Het familiebedrijf La Veneta is gevestigd in Noord-Italië, in het hart van de regio Veneto. Daar begon Mario Piccolo in 1980 met het kweken van tomaten, paprika’s en aubergines in kassen. In 1995 besloot hij zich te specialiseren in de teelt van sla en babyleaves. Sindsdien innoveert het bedrijf zich steeds verder in diverse gewassen en ook in de verpakkingsmethoden. In 2000 gaf hij het stokje door aan zijn zoon Flavio.

Alle babyleaves worden geteeld in plastic tunnels, het hele jaar rond. De tunnels hebben hun eigen interne irrigatiesysteem en in de winter een verwarmingssysteem. Wanneer het zaadbed klaar is gemaakt en de zaden gezaaid zijn, wordt de bodem bedekt met een deken. Op het moment dat het zaad ontkiemd is worden de dekens weggehaald en kunnen de planten groeien. In de winter kan het tussen de 2 à 3 maanden duren voordat het geoogst kan worden, in de warmere perioden van het jaar is het groeiproces 3 à 4 weken.

De verwerking

Als de babyleaves volgroeid zijn worden ze geoogst; dit gebeurt zowel met de hand als machinaal. De oogst gaat in plastic kratten en direct in gekoelde vrachtwagens naar de fabriek. In de fabriek wordt alles eruit gehaald wat er niet tussen hoort, zoals slechte bladeren, stenen en takjes. Daarna gaan de blaadjes in schaaltjes en gaat er een flowpack omheen. Vervolgens worden de pakken in gekoelde vrachtwagens naar HANOS getransporteerd. Dit hele proces vindt in enkele dagen plaats.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies wassen voor gebruik

Ingredienten en voedingswaarden info

veldsla

Per 100 gram

Energie (kJ) 74
Energie (Kcal) 18
Eiwitten (gram) 2,6
Koolhydraten (gram) 0,5
- waarvan suiker (gram) 0,5
Vet (gram) 0,2
- waarvan verzadigd (gram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,1
Vezels (gram) 1,7
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Kan sporen bevatten van
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten