Salanova rood op bodem

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
34269940

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Deliscious is onze leverancier van biologische sla.

De Salanova Rood is een malse en knapperige sla met een pittige smaak en een dieprode kleur. Salanova Rood wordt ook wel rode botersla genoemd. Net als bij de Salanova Groen zijn de blaadjes gelijk van formaat. Ze kunnen door één snijbeweging los worden gemaakt.

Over Deliscious

Een duurzame teelt is voor Deliscious een continue zoektocht naar verbetering. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet om minder energie en water te verbruiken en sterke slaplanten te kweken. Deliscious heeft de afgelopen jaren hun gasverbruik tot 80% te verlaagt dankzij een vernieuwd warmtesysteem waarbij het water wordt opgeslagen in de grond. Daarnaast is het teeltsysteem zo ingericht dat de kas altijd zoveel mogelijk slaplanten telt. De afstand tussen de goten wordt afgestemd op de groeifase van de plant. Het resultaat is minder energieverbruik per krop sla.
Deliscious gebruikt alleen regenwater, welke wordt opgeslagen in grote watertanks. Dit wordt gebruikt voor de watergoten waarin de kluitsla groeit. De watergoten vormen een gesloten systeem. Het gebruikte water gaat naar een zuiveringsinstallatie zodat het water opnieuw gebruikt kan worden.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

salanova

Per 100 gram

Energie (kJ) 63
Energie (Kcal) 15
Eiwitten (gram) 1,3
Koolhydraten (gram) 1,1
- waarvan suiker (gram) 1
Vet (gram) 0,3
- waarvan verzadigd (gram) 0
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,2
Vezels (gram) 1,2
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten