Kaltbach appenzeller

Merk
Kaltbach
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40708240

Productomschrijving

Voor een delicate Kaltbach kaas komt alleen de beste Appenzeller® in aanmerking voor rijping in de zandsteengrot. De grotmeesters inspecteren ze op textuur, smaak en uiterlijk. Pas als ze 19,5 van de 20,0 punten behalen, worden de kazen overgebracht naar de grot om te rijpen tot een Kaltbach Appenzeller®. Een plek waar ze hun onmiskenbare intense smaak ontwikkelen.

Over Kaltbach

Alleen de beste kazen van geselecteerde kaasmakerijen komen in de beroemde Kaltbach zandsteengrot terecht. Gelegen in de idyllische natuurlijke omgeving van Wauwilermoos in het Zwitserse kanton Luzern. Hier wordt de kaas geaffineerd bij een natuurlijke vochtigheid van 94% en een constante temperatuur van 10-12°C tot hij zijn perfecte rijpheid heeft bereikt. Dankzij het natuurlijke vocht dat het kwarts in de rots opslaat, biedt de zandsteengrot de perfecte omstandigheden voor de affinage van de kaas en geeft het de kaas een sublieme textuur en subtiele, pittige smaak. De Kaltbach grotmeesters zorgen door middel van het borstelen, zouten en draaien dat de kaas zijn onmiskenbare karakteristieke smaak heeft ontwikkeld die een Kaltbach kaas moet hebben om te voldoen aan de strikte regels om de naam te mogen dragen.

Specificaties

Land Zwitserland
Vetgehalte droge stof 48,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 8 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, zout, stremsel

Per 100 gram

Energie (kJ) 1680
Energie (Kcal) 405
Eiwitten (gram) 26
Koolhydraten (gram) 0,1
- waarvan suiker (gram) 0,1
Vet (gram) 33
- waarvan verzadigd (gram) 20
Zout (gram) 1,6

Allergie-informatie info

Melk
Met
melk