Boerderijkaas licht ger. kaasmaeker plak

Merk
Kaasmaeker
Verpakking
Pak 20 plak
Artikelnummer
40486377

Productomschrijving

Boer Bosma's koeien grazen van het malse gras in de wei. De verse melk van de koeien gebruikt hij voor zijn mild romige kaas. Hij is specialist in het maken van gerijpte en licht gerijpte kazen. Deze lichtgerijpte kaas heeft een leeftijd van 8 weken en een vetpercentage van 48+. De kaas krijgt alle tijd om te rijpen tot een puur en eerlijk product. Het etiket heeft een authentiek rode kleur en zorgt voor herkenbaarheid van de licht gerijpte kaas. Boer Bosma’s kazen zijn exclusief verkrijgbaar bij HANOS in diverse sorteringen. Dit pak bevat 20 dikke en grote plakken van 25 gram per stuk. De lange plakken hebben een ronde top.

Kaasmaken

In kaas zitten een viertal belangrijke toevoegingen:
- Zuursel: hulpstof bestaande uit natuurlijke melkzuurbacteriën die het suiker in de melk omzetten in melkzuur.
- Stremsel: zorgt voor het samenklonteren van de eiwitbolletjes in de melk, het insluiten van het vet en het vormen van wrongel.
- Zout: geeft stevigheid aan de korst, maakt de kaas langer houdbaar en heeft invloed op de smaak.
- Annatto: om de korst van de kaas een donkergele kleur te geven, wordt hier het natuurlijk kaaskleursel annatto aan toegevoegd.

De rijping vindt plaats bij 12 graden Celsius. Tijdens de rijping tasten bacteriën en enzymen het vet- en eiwitgehalte aan waardoor uiteindelijk de gewenste consistentie, geur- en smaakstoffen in de kaas ontstaat. De rijpingstijd bepaalt de leeftijd van de kaas.

Kaasmaeker: ambacht van de boerderij

De kazen van Kaasmaeker zijn bereid volgens authentiek recept. Iedere kaas heeft zijn eigen receptuur van gespecialiseerde boeren: boer Bosma, boer Mulder en boer Van der Bas. Bij Kaasmaeker staat de identiteit van de boer centraal. Een kwalitatief en hoogwaardig assortiment van de kaasspecialisten onder één paraplumerk, exclusief voor HANOS.

Specificaties

Land Nederland
Vetgehalte droge stof 48,00
Verschijningsvorm Kaas Gethermiseerd

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Ingrediënten: gethermiseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, conserveringsmiddel E251

Per 100 gram

Energie (kJ) 1503
Energie (Kcal) 363
Eiwitten (gram) 23,1
Koolhydraten (gram) 0,1
- waarvan suiker (gram) 0,1
Vet (gram) 30
- waarvan verzadigd (gram) 19,6
Zout (gram) 1,72

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten