Geitenkaas 48+ fries in zonnebloemolie

Merk
De molkerei
Verpakking
Pot 350 gram
Artikelnummer
40463000

Productomschrijving

Deze naturel geitenkaasblokjes van de Molkerei zijn op natuurlijke en ambachtelijke wijze bereid. De kaas heeft hierdoor een geheel eigen karakter. De kaas wordt bereid en verpakt zonder kleur- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen. Deze naturel kaasblokjes zijn overgoten met 100% zuivere zonnebloemolie.

Over de Molkerei

Haar liefde voor de geit en haar passie voor smaak én streek zijn elke dag drijfveren voor Els Hartog om de beste, ambachtelijke kwaliteit Friese geitenkaas te maken. De bijzondere producten van De Molkerei in Oude Bildtzijl, vlak bij de Waddenzee, zijn nu ook bij HANOS verkrijgbaar.

Ooit kocht Els één geit, al snel had ze een veestapel van 50 dieren en begon ze kaas te maken. Haar kaas was zo succesvol dat de geiten niet meer aan de vraag konden voldoen. Inmiddels haalt Els de melk bij een geitenhouderij in Deinum waar ook haar eerste geitenlam vandaan kwam. Zodra de melk is opgehaald, begint het echte werk. Na pasteurisatie wordt er stremsel toegevoegd. De vaste bestanddelen (wrongel) worden met de hand in een kaasvorm geschept. Die vorm wordt minimaal twee keer gekeerd, ook weer met de hand. Hierdoor ontstaat de bijzondere structuur, heel anders dan geperste kaas. De geitenkaas krijgt bij De Molkerei drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Vervolgens worden er groene kruiden of ander smaakmakers toegevoegd. De meest recente noviteit is geitenkaas met zeewier. De kaas wordt zorgvuldig verpakt in glazen potten onder 100% zuivere zonnebloemolie.

Specificaties

Land Nederland
Vetgehalte droge stof 48,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 15 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

57% geitenkaas 48+ (gepasteuriseerde GEITENMELK, zuursel, zout, stremsel), 43% zonnebloemolie.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1004
Energie (Kcal) 239
Eiwitten (gram) 11,4
Koolhydraten (gram) 1,1
- waarvan suiker (gram) 1,1
Vet (gram) 21,4
- waarvan verzadigd (gram) 11,1
Zout (gram) 0,9

Allergie-informatie info

Melk
Met
melk