Mozzarella buffel piccolino

Merk
Tebben
Verpakking
Bak 400 gram
Artikelnummer
40402920

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Tebben Cheese is onze leverancier van Nederlandse mozzarella.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de mozzarella d’Oro di Blariaco een oer-Hollands product. De buffelmelk komt van de Buffalo Pietfarm in Asten en de mozzarella wordt vervaardigd bij Kaashandel Tebben in Blerick. De mozzarella is porseleinwit en laat zich pellen als een verse ui. Het buitenste laagje is net iets vaster dan de kern. Wanneer u een bolletje doorsnijdt, loop het melkvocht eruit. Dit ‘bloeden van het hart’ is een garantie voor de hoogste kwaliteit.

De naam

De Italiaanse naam van deze Hollandse mozzarella verwijst naar de Romeinse tijd. Blerick heette in die tijd Blariaco. Daar, aan de vruchtbare oevers van de Maas, graasde vee dat melk leverde. Van die melk maakten de Romeinen heerlijke kaas in aardewerken kaaspersen. In het Blariaco van toen bereidt Tebben Kaas nu mozzarella op authentiek Italiaanse wijze.

Buffalo Piet

De buffelmelk voor de mozzarella komt van de boerderij van Piet Vogels. Hij weet nog precies hoe op 2 april 2000 de veewagens met ruim vijftig waterbuffels uit Italië voorreden. Vogels runt het bedrijf inmiddels met zijn schoonzoon, ze kennen hun dieren door en door: “Waterbuffels zijn kalm, aanhankelijk en slim. Ze worden graag aangehaald en hebben het karakter van een hond. Als ze buiten zijn, rollen ze graag door de modder.”

Specificaties

Land Nederland
Vetgehalte droge stof 52,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Mozzarella (gepasteuriseerde buffelMELK, zout, zuursel, stremsel)

Per 100 gram

Energie (kJ) 874
Energie (Kcal) 211
Eiwitten (gram) 12,4
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 16,9
- waarvan verzadigd (gram) 12,3
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 4,2
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,2
Zout (gram) 0,25

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Met
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten