Ice tea rooibos peach 25cl bio

Merk
Bos
Verpakking
Folie 12 blik
Artikelnummer
2107640

Productomschrijving

Deze biologische ice tea is gemaakt op basis van rooibos en perzik. Het bevat 100% natuurlijk aroma en geen cafeïne, kleurstoffen, tannines of E-nummers. Rooibos ice tea zit boordevol antioxidanten. Kortom; een echt superfood. De rooibos ice tea is verpakt in kleurrijke oranje blikjes van 250 milliliter. Het logo -bestaande uit een leeuw en een ster - staat symbool voor de big five en de Afrikaanse mythologie. Dit maakt het merk erg herkenbaar voor uw gasten. Net als champagne komt rooibos uit één streek; het Cederberg-gebied in Zuid-Afrika. Hier beheert BOS haar eigen boerderij genaamd ‘Klipopmekaar’, waar de rooibos met veel zorg op ecologische wijze wordt verbouwd.

Door producten van BOS te kopen helpt u mee aan een betere wereld. Voor iedere 2000 verkochte blikjes of pakken plant en onderhoudt BOS een boom in een kansarm gebied in Zuid-Afrika.

Over BOS

De naam rooibos is beschermd. Net als met Champagne, ontving het een zeldzaam keurmerk; de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), waarmee de traditionele productiewijze en herkomst van de thee in stand worden gehouden. De ongerepte Cederberg wildernis in Zuid-Afrika is dan ook de enige plek ter wereld waar de heilzame rooibosplant van nature groeit. De Khoi San, ook wel de bosjesmannen genoemd - een van de eerste inheemse volkeren in Zuid-Afrika - ontdekten eeuwen geleden de genezende werking van de plant. Zo groeide rooibos uit tot de nationale gezondheidsdrank van Zuid-Afrika. Dit waaide over naar andere landen en zo wint de thee inmiddels wereldwijd aan populariteit.

Rooibos werd jarenlang als hete thee gedronken, het koud drinken ervan was toen ondenkbaar. Het gloriemoment hiervoor kwam echter in 2010, toen Grant Rushmore, oprichter van BOS, onderzoek deed naar de gezondsheidsbevorderende eigenschappen van de drank. Hij kwam met het idee ice tea op basis van rooibos te maken. Dit was een meteen een hit. Al snel bundelde hij de krachten met Richard Bowsher, eigenaar van een duurzame Rooibos boerderij in Cederberg en samen lanceerden ze BOS; ‘s werelds eerste bio range aan rooibos ice teas in kleurrijke popart blikjes en pakken.

Het geheim van rooibos

De hoeveelheid bladeren ten opzichte van twijgjes in de mix bepaalt de kwaliteit van de thee. Hoe meer bladeren erin zitten, hoe meer antioxidanten en des te rijker het aroma. Bovendien heeft de betere rooibos, vanwege de hoeveelheid bladeren, een diepere en intensere robijnkleur. Dat is niet vanzelfsprekend. Van oorsprong zijn de naaldachtige blaadjes namelijk groen. Pas nadat de naaldjes zijn geplukt en in de Afrikaanse zon worden gelegd om te fermenteren, transformeert de kleur gedurende de nacht van groen naar rood. Dit alchemistische proces maakt de karakteristieke aroma’s los en gaf de plant bovendien de toepasselijke naam ‘rooibos’, oftewel ‘red bush’.

Toen Richard Bowsher - medeoprichter van BOS en eigenaar van 'Klipopmekaar Organic Rooibos Farm' - 10 jaar geleden aan de noordkant van Cederberg land aankocht en daar rooibos aantrof, moest hij wel iets met het prachtproduct doen. Zijn boerderij teelt met de hand en plant volgens ecologische en duurzame methoden, die garanderen dat het ecosysteem in stand blijft. Zo krijgen de planten de voeding die ze nodig hebben, in goede harmonie met het milieu. 10% van het land wordt gebruikt voor rooibosteelt. De andere 90% (meer dan 4.500 hectare) is een paradijselijk natuurreservaat, rijk aan flora en fauna en beschermde diersoorten.

Specificaties

Keurmerken Biologisch / EKO

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 4 ºC
Maximale bewaartemperatuur 23 ºC
Bereidingsadvies Koel serveren.

Ingredienten en voedingswaarden info

Water, suiker, citroenzuur, natuurlijk peeraroma, rooibosextract.

Per 100 gram

Energie (kJ) 107
Energie (Kcal) 25
Eiwitten (gram) 0,4
Koolhydraten (gram) 5,9
- waarvan suiker (gram) 5,9
Vet (gram) 0
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 0,005

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten