Callets ruby

Merk
Callebaut
Verpakking
Zak 2500 gram
Artikelnummer
33002010

Productomschrijving

Na puur, melk en wit heeft Callebaut een nieuwe, 4e chocoladesoort ontdekt: ruby. Het smaakprofiel: de zorgvuldige selectie van de juiste cacaobonen in combinatie met de juiste verwerking in België heeft geleid tot een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende kleur is 100% afkomstig uit de cacaoboon. Een geschenk van Moeder Natuur, zónder enige toevoeging van kleur- of smaakstoffen.



Marijn Coertjens, chef-patissier en Belgian Chocolate Master: “Met Ruby RB1 moet je eigenlijk ontleren wat je al wist. Vergeet wat je met traditionele pure-, melk-, of witte chocolade zou doen. Deze chocolade opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Een schitterend cadeau voor de creatieve chefs onder ons”.



Pure toepassingen:

De subtiele ruby kleur en smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen, zoals repen, bonbons, pindarotsen, chocolade lolly’s of gedipte koekjes en donuts.



Mengen met vloeistoffen:

Indien Ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op vet- of waterbasis zal de smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, cremeux, ganache of saus met fris-zure componenten zoals fruitpuree of limoensap. We adviseren daarnaast om roodgekleurde ingrediënten toe te voegen, zoals rode bietenpoeder, gedroogde bloemblaadjes (rozen of hibiscus) of Mona Lisa® Power Flowers™ om de ruby kleur te ondersteunen.



Ga voor meer informatie over ruby chocola naar www.callebaut.nl.

Herkomst

De cacaobonen met ruby-componenten groeien in landen waar ook traditionele cacao wordt geteeld, zoals in Ivoorkust, Ghana, Brazilië en nog veel meer. Ruby cacao is dus niet specifiek afkomstig van één land of één plantage, zoals origine chocolades. Dit betekent tevens dat de Ruby RB1 chocolade, net als Callebaut’s andere Finest Belgian Chocolates, gemaakt is van 100% duurzame cacao . Met de aankoop van deze chocolades steunt u direct de Cocoa Horizons Foundation en dus de cacaoboeren in West-Afrika.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product droog en afgesloten bewaren
Minimale bewaartemperatuur 15 ºC
Maximale bewaartemperatuur 20 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Suiker , cacaoboter , magere MELK poeder , volle MELK poeder , cacaomassa , emulgator: SOJA lecithine , voedingszuur: citroenzuur , natuurlijk vanille aroma

Per 100 gram

Energie (kJ) 2358
Energie (Kcal) 564
Eiwitten (gram) 9,3
Koolhydraten (gram) 50
- waarvan suiker (gram) 49
Vet (gram) 35,9
- waarvan verzadigd (gram) 22
Zout (gram) 0,26

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Met
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten