Joviander liesstuk

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
30307180
Let op!
Dit artikel gaat vervangen worden

Productomschrijving

Het liesstukje wordt ook wel tri-tip, maminha of ezel genoemd. Dit is een technisch deel dat vastzit aan het spierstuk. Het heet ook ezel omdat het de vorm heeft van een ezelsoor. De bereiding van dit stuk vlees kan niet mislukken. Of u het nu rare, medium of well done bakt, het smaakt altijd goed. In Amsterdam wordt het ook wel een ‘stukkie pasgetrouwd’ genoemd, omdat de pasgehuwde vrouwen dit stuk van de slager cadeau kregen, zodat hun eerste braadstuk niet kon mislukken.

 

Het liesstuk staat bekend als één van de meest eenvoudig te bereiden stukken vlees. Van zichzelf heeft het liesstuk van het kalf geen sterke smaak, waardoor het zich extra goed leent om een eigen draai aan te geven. Voeg bijvoorbeeld plakjes chorizo aan het gerecht toe tijdens het bereiden of combineer het met een mooie jus. Zo verrast u uw gasten met een heerlijk malse en smakelijke ervaring.

Over Joviander

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% kalfsvlees (Joviander).

Per 100 gram

Energie (kJ) 440
Energie (Kcal) 104
Eiwitten (gram) 21,8
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1,9
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 0,14

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten