Varkens aguja nek z/b gekant iberico

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
30136059

Productomschrijving

Deze snit bevind zich aan het einde van de filet en is heerlijk sappig en mals door het hoge percentage geïnfiltreerd vet. Wij bereiden hem ‘slow and lean’ en bakken hem voor doorgifte crispy op de barbecue.

Bereidingstip

Snijd op gewenste grootte, trek vacuüm en gaar gedurende 17 uur op 68˚.

Over het Iberisch varken

Dat er van het Spaanse Ibérico-varken de meest smaakvolle gedroogde hammen gemaakt worden wist u waarschijnlijk al. Maar er is zoveel meer moois aan dit dier dat qua smaak onderscheidend is voor de gastronomie. Het vlees is in verschillende snitten bij uw HANOS-slager verkrijgbaar en past uitstekend in bijvoorbeeld een feestmenu.

Kenmerkend voor Ibérico-varkensvlees is dat het uniek is van karakter en smaak. Het vlees is goed te bereiden op de grill of barbecue. Vanwege het feit dat Ibérico-vlees een mooie vetmarmering heeft, blijft het ook bij dit soort bereidingen mals en sappig. In de pan karamelliseert het vlees prachtig. De prijs-kwaliteitverhouding van Ibérico-varkensvlees is uitstekend.

Een Ibérico-varken wordt op een andere wijze uitgesneden dan gebruikelijk. De belangrijkste snitten zijn: solomillo (varkenshaas), secreto (plaatvlees), lomo (filet), presa (nekkap), aguja (varkensnek) en pluma (lendekap).

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% varkensvlees (Iberico).

Per 100 gram

Energie (kJ) 706
Energie (Kcal) 169
Eiwitten (gram) 20,2
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 9,8
- waarvan verzadigd (gram) 3,7
Zout (gram) 0,14

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten