Carl Siegert Breekbrood

Bakkerij Carl Siegert

Maakt dagelijks brood bijzonder

Bakkerij Carl Siegert bestaat meer dan 130 jaar en maakt al vier generaties de lekkerste ambachtelijke broodspecialiteiten voor horeca en catering. In de bakkerij in Harmelen wordt gewerkt met een eigen desemcultuur op basis van rogge. Dit desem wordt verwerkt in het voordeeg wat dankzij de lange rijstijd een unieke en karaktervolle smaak geeft aan het brood.


Brood met impact

Respect voor de planeet is voor Carl Siegert vanzelfsprekend. Dankzij efficiënte en duurzame productie reduceren zij hun ‘foodprint’ en CO2 uitstoot.

Biologische ingrediënten

Bij Carl Siegert gebruiken ze vrijwel uitsluitend biologische, duurzaam geteelde ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn.

Zo min mogelijk Foodmiles

Het biologisch graan van Carl Siegert groeit zoveel mogelijk in Nederland, afhankelijk van de kwaliteit van de oogst en de beschikbaarheid. En hun biologische roomboter komt van Weerribben Zuivel. Dat garandeert de kwaliteit en beperkt het transport en dus de milieubelasting.

Harvest Belegd
Gigabol Potato

Op eigen zonnekracht

Op het dak van de bakkerij van Carl Siegert liggen sinds 2012 zonnepanelen. In 2019 is dit uitgebreid naar bijna duizend zonnepanelen, die in circa 30-40% van de energiebehoefte voorzien.

No waste

Restproduct van de één kan gebruikt worden door de ander. Daarom gaat het afgekeurde brood naar de boer als veevoeder. En zo gebruikt men bierbostel van de Gulpener Brouwerij in het Puurzaam brood en de aardappelrestanten van FrietHoes in de Gigabol Potato.

Ontdek het Carl Siegert assortiment bij HANOS:

Voor elk moment van de dag en voor elke gelegenheid heeft Carl Siegert heerlijke broodspecialiteiten.

Ontdek assortiment