Ode aan de oester
Duik in de zilte wereld van oesters. Ontdek de unieke smaken van verschillende oestersoorten terwijl we onze ultieme serveer- en pairingsuggesties met u delen.
Tips voor de feestdagen
Oester tapasbox
Een Tapas Geay-box van Oesterhuis Geay, met daarin drie heerlijke oesterparels en een oestermes. Dit assortiment omvat:- Fine de Claire
- Spéciale Geay
- La Friandise
Cap Horn
Madame Julie en Monsieur Sébastien vertegenwoordigen de vijfde generatie oesterproducenten. De oesterparken liggen verspreid langs de westelijke en oostelijke kust van Île de Noirmoutier, waar de voortdurende waterstroming zorgt voor een overvloed aan plankton, wat de oesters ten goede komt. De echte Fines de Claires zijn zilt en rijk aan mineralen met vlees dat een groene tot turquoise blauwe tint heeft.
Voor de feestdagen worden ze speciaal verpakt in een mandje van zes stuks, compleet met een oestermes.
Spéciale Poget
De Poget begint zijn groei in het beschutte bekken van Marennes-Oléron en reist vervolgens naar de kusten van Normandië, waar de wilde golven hun schelpen bleken en hen voorzien van voedzaam voedsel. In september keren de oesters terug naar Charente-Maritime, waar ze verder rijpen in de Claires.
Ostras de Aveiro
Wanneer u aan Portugal denkt, komen oesters misschien niet direct in u op. Toch worden er in het schilderachtige oude havenstadje Aveiro, ook wel het ‘Venetië van Portugal’ genoemd, oesters van uitstekende kwaliteit gekweekt. De Ria de Aveiro biedt ideale omstandigheden voor oestergroei.
Gegratineerde oesters
Een Franse creuse die met zorg is geopend en schoongemaakt en vervolgens is overgoten met een traditionele Fine Champagne saus. Daarna is de oester direct ingevroren. Voor service, haal het gewenste aantal oesters uit de vriezer en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de oesters 7 minuten in een oven op 180°C en geniet van klassieke gegratineerde oesters.
Ontdek ons volledige assortiment
Naast bovenstaande uitgelichte oesters, vindt u in ons assortiment nog veel meer oesters uit verschillende landen.Bekijk alle oesters
Pairingsuggesties
Onze specialisten geven u een drietal suggesties voor dranken die goed combineren met de zilte smaak van oesters.
Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus 43°
Gedistilleerd met ‘Sa pompia’ uit Sardinië, één van ‘s werelds zeldzaamste citrusvruchten. Wordt met de hand gemaakt in The Shed Distillery in Drumshanbo. Deze gin heeft een exotische smaak met een lange, mysterieuze afdronk en is de perfecte basis voor een gin-tonic bij oesters of probeer een druppel als verrassende garnering!
Louis Jadot Chablis
Als we aan oesters denken, denken we natuurlijk aan Chablis - een klassieke combinatie! De heerlijke aroma’s van citroen, appel, perzik en tropisch fruit, de subtiele zuren en de zachte, lange afdronk vullen oesters perfect aan.
Heidsieck Monopole White Top Blanc de Blancs
Een andere klassieke combinatie met oesters is Champagne! De White Top van Heidsieck onthult aroma’s van acacia en meidoorn, gevolgd door hints van steenfruit, nectarine en perzik. In de mond proeft u dezelfde steenfruittonen en witte bloemenaroma’s, met een subtiele hint van vanille in de afdronk.
Meer dranken voor bij uw oesters
Naast bovenstaande selectie vindt u bij HANOS nog veel meer dranken die goed combineren met oesters. Bekijk ons volledige assortiment dranken, of kom naar één van onze vestigingen waar onze specialisten u graag helpen met de perfecte drank voor bij oesters.Bekijk alle dranken
Oesterrecepten
Aan de slag met oesters in recepten? Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u verschillende serveersuggesties voor oesters en recepturen waarin oesters zijn verwerkt. Laat u inspireren!