Inspiratiemagazine Voorjaar 2021
Het voorjaar is dé frisse start waar wij en de horeca zo naar uitkijken. Een geweldig moment waarop het voorjaarsassortiment weer volop verkrijgbaar is in onze groothandels. Asperges, lamsvlees, frisse kruiden, seizoensgroenten en veel meer. Lees er alles over in het magazine.
Blader door het magazine
Samen met onze specialisten en chefs was het weer een feest om dit magazine te maken. U vindt veel inspiratie rondom seizoensproducten. Zo nodigden we verschillende chefs uit om te koken met lamsvlees: chefs vanuit verschillende windstreken om de veelzijdigheid van dit fantastische voorjaarsproduct nog maar eens te benadrukken.
Ook vindt u inspiratie van over de hele wereld terug. Zo proefden we erop los met Zuid-Afrikaanse wijnen. "Ons het die skoonheid geproe van al die lekkernye wat die wynland Suid- Afrika bied". We brengen een grote ode aan de Italiaanse keuken en hun passie voor pure producten en verder laten we ons inspireren door Mexicaanse Taco's. Lees deze en nog veel meer thema's terug in het magazine.
Lees het magazineProef die prag van Suid-Afrika
Op wijntour door Zuid-afrika
Twee liefhebbers van Zuid-Afrikaanse wijnen die er samen op los proeven; dat staat garant voor een boeiend gesprek. In het gesprek tussen Arjen Pleij (Operationeel manager en sommelier bij Kasteel Engelenburg in Brummen) en René Nijkamp (Afdelingschef Wijn & Gedistilleerd bij HANOS Apeldoorn) worden wijnen en wijnhuizen in Zuid-Afrika besproken.
Aaldering Vineyards & Wines
Één van de bijzondere wijnhuizen in Zuid-Afrika is Aaldering Vineyards & Wines. De wijnen van Aaldering zijn een lust voor de smaakpapillen van uw gasten. Lees meer over het ontstaan van de wijngaard en over de werkwijze van Aaldering. Maak tenslotte kennis met de wijnen, die misschien wel een plek verdienen op uw wijnkaart!
Verras uw gasten dit voorjaar met de unieke smaak van lamsvlees
Lam verdient een vaste plaats op het menu van elk restaurant. Doordat de lammeren in alle vrijheid en rust opgroeien, is het vlees van uitzonderlijke en constante kwaliteit. Lamsvlees is mager, heeft een mooie eigen smaak en is bij uitstek geschikt om te grillen, te braden of te stoven en heerlijk om te bereiden met verse kruiden zoals tijm, marjolein en oregano. Daarnaast is het rijk aan waardevolle voedingsstoffen en heeft het vlees een fijne structuur.
Onze unieke lamsconcepten uit Nederland en Nieuw-Zeeland vindt u alleen bij HANOS, zodat u een onderscheidend verhaal met unieke smaakbeleving aan uw gasten biedt. Of het nu gaat om lamshaas of frenched racks; voor alle onderdelen van het lam kunt u bij ons terecht.
Lees alles over lam bij HANOSFoodXperience chefs & friends
We nodigden vier chefs vanuit verschillende windstreken uit om samen met één van onze culinair adviseurs te koken met lamsvlees. In vier duo’s gingen ze aan de slag met verschillende onderdelen van het lam. Deze sessie benadrukte de veelzijdigheid van dit fantastische voorjaarsproduct. Laat u inspireren voor gerechten met lamsvlees!Lamsnek
FoodXperience chef Garry ging samen met Stephen de Ruyter, van Suara Gembira, aan de slag met lamsnek.
Lamsschouder
FoodXperience chef Steef ging samen met Tom Zwerver, van restaurant Oan Tafel, aan de slag met lamsschouder.
Saratoga-rack
FoodXperience chef Erwin ging samen met Petros Razay, van restaurant Fenicie, aan de slag met Saratoga-rack.
Lamsbout
FoodXperience chef Henri ging samen met Gerjan Ligtenberg, van restaurant QuaKoken, aan de slag met lamsbout.
Vers in het seizoen
De verskalender
Het voorjaar: verse groenten en fruit van het (eigen) land of uit de kassen, de lekkerste vis, schaal- & schelpdieren én wild & gevogelte van het seizoen. In de verskalender is alles te vinden wat op dit moment in het seizoen is.
Daarnaast inspireren we u graag met voorjaarsgerechten waarmee u de smaakpapillen van uw gasten kunt verrassen. Samen gaan we vol nieuwe ideeën vers het voorjaar in.
Bekijk de verskalenderDe passie van Italië
De Italiaanse keuken is wereldwijd misschien wel het meest geliefd. Met verse Pasta, ambachtelijke Pizza's, de lekkerste Pomodori tomaten, heerlijke wijnen uit Puglia en ga zo maar door, is de Italiaanse liefde voor koken ongeëvenaard.Het beste bloem
Al zes generaties lang is Molino Dallagiovanna één van de beste producenten van superieure Italiaanse bloem. Dankzij de exclusieve samenwerking zijn deze unieke bloemsoorten, rechtstreeks uit Italië, nu ook verkrijgbaar in uw HANOS groothandel.
Alles voor uw professionele pizza
Bij HANOS vindt u alles voor een professionele Italiaanse pizza: de allerbeste ingrediënten rechtstreeks uit Italië, professionele pizzaovens, goed advies en volop inspiratie voor de bereiding van uw pizza.
Moretti Forni
Van de beste statische ovens tot de eerste elektrische pizzaoven voor pizza Napoletana ter wereld; in het unieke assortiment van Moretti Forni vindt u altijd de oven die past bij uw wensen. Bekijk bij onze partner Van Gestel het assortiment en de mogelijkheden voor u.
Pizza profs
Hét Nederlandse platform voor Pizza Professionals. Ontdek hoe u met gastronomische pizza een super winstgevend gerecht op de kaart zet. Pizza Profs is door Marcel Losekoot, eigenaar van Pizza Academy, opgezet. Meer informatie en gratis aanmelden als Pizza Prof?
Haal de échte Italiaanse koffie in huis
Caffé Musetti is het exclusieve HANOS concept voor echte Italiaanse koffie. Benieuwd hoe Italiaanse koffie in Nederland smaakt? Lees het verhaal van John van de horecazaak Passi in Horst. "Als een Italiaanse gast bij ons koffie bestelt en ‘buon caffè zegt, is de missie geslaagd".
Koken met...
Speciaalbier
Waar er al lange tijd met wijn wordt gekookt, is het nu ook tijd om meer met bier te experimenteren in de keuken. Want juist bier brengt de complexiteit in gerechten, doordat bier minimaal vier ingrediënten heeft. Wij maakten een aantal recepten, waarmee we u graag inspireren om uw gasten te verrassen!
Bijzondere kazen
Kaas in de pan! Écht koken met kaas leidt tot lekkere verrassingen, maar hoe kunt u kaas het beste verwerken in uw gerechten? Doe inspiratie op voor gerechten met een bijzondere kaas als ingrediënt en bekijk dan onze recepten waarin we koken met: Roquefort, Pérail Papillon, Tomme de Savoie en Delice de Bourgogne.
Ti Ta Taco's
Taco tips
In elke stad en ieder dorp in Mexico zijn ze te vinden; Taquerías (taco restaurants). Gebakken tortilla’s, gevuld en lekker afgetopt; een lust voor het oog, maar ook zeker voor de smaakpapillen.
We raakten zo geïnspireerd door de vorm van een krokante tacoschelp dat we de verleiding niet konden weerstaan om er zelf mee aan de slag te gaan. Het is toveren met taco’s, dat is gegarandeerd genieten! Bekijk de tips in de video, lees meer over taco's in het magazine of bekijk verschillende recepten op FoodXperience.