Varkens carre frenched rack iberico

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
30115554

Productomschrijving

Het Ibérico-varkensribstuk is een geweldig stuk vlees om in het geheel of als kotelet te bereiden. Extra lekker als ribstuk op een houtskoolgrill. Het ribstuk is mooi gesneden: de rugwervels zijn verwijderd en de ribben losgemaakt, hierdoor verwerkt u het vlees makkelijk in uw keuken.

Bereidingstip

Kruid het vlees met zout en peper. Bak aan in een pan en gaar na in een oven met een kerntemperatuur van 63˚.

Over het Iberisch varken

Dat er van het Spaanse Ibérico-varken de meest smaakvolle gedroogde hammen gemaakt worden wist u waarschijnlijk al. Maar er is zoveel meer moois aan dit dier dat qua smaak onderscheidend is voor de gastronomie. Het vlees is in verschillende snitten bij uw HANOS-slager verkrijgbaar en past uitstekend in bijvoorbeeld een feestmenu.

Kenmerkend voor Ibérico-varkensvlees is dat het uniek is van karakter en smaak. Het vlees is goed te bereiden op de grill of barbecue. Vanwege het feit dat Ibérico-vlees een mooie vetmarmering heeft, blijft het ook bij dit soort bereidingen mals en sappig. In de pan karamelliseert het vlees prachtig. De prijs-kwaliteitverhouding van Ibérico-varkensvlees is uitstekend.

Een Ibérico-varken wordt op een andere wijze uitgesneden dan gebruikelijk. De belangrijkste snitten zijn: solomillo (varkenshaas), secreto (plaatvlees), lomo (filet), presa (nekkap), aguja (varkensnek) en pluma (lendekap).

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur -25 ºC
Maximale bewaartemperatuur -18 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Varkensvlees

Per 100 gram

Energie (kJ) 2482
Energie (Kcal) 593,09
Eiwitten (gram) 70
Koolhydraten (gram) 8
Vet (gram) 50
- waarvan verzadigd (gram) 7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten