St. Idesbald
Belgisch abdijbier, exclusief bij HANOS
St. Idesbald is Belgisch abdijbier, dat wordt gebrouwen door Brouwerij Huyghe in Melle, ook wel bekend van hun Delirium bier. Tot 1994 werden de bieren gebrouwen door Brouwerij Damy in Olsene. In februari 1994 komt deze brouwerij in handen van Huyghe, die verdergaat met het brouwen van de bieren. In 2004 werd ook St. Idesbald Rousse (amber) toegevoegd aan het assortiment. De naam St. Idesbald verwijst naar de Abdij Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen en naar Sint-Idesbald, de derde abt van de Duinabdij rond 1155. St. Idesbald draagt het label 'Erkend Belgisch Abdijbier'.
U vindt dit bijzondere bier exclusief in het assortiment van HANOS.
Maak kennis met de bieren
St. Idesbald blond
Alcoholpercentage: 6,5%
Kleur: Goudblond, mooie en stevige, wandklevende schuimkraag.
EBC: 11
Geur: Complexe neus, met toetsen van jenever, limoen, koriander en hop.
Smaak: Fris, zacht volmondig, kruidig en evenwichtige bitterheid. De afdronk is zacht en bitterig.
IBU: 24.5
St. Idesbald rousse/amber
Alcoholpercentage: 7%
Kleur: Rood - amberkleurig, met een crèmekleurige dichte en compacte schuimlaag.
EBC: 30
Geur: Een zoetige, fruitige neus met hints van karamel en peper.
Smaak: Een karamelachtige aandronk, een licht zoete ondertoon en zachte, subtiele bitterheid. Een licht droge smaak en een lichte bitterheid in de afdronk maken van dit bier een waar belevingsbier.
IBU: 23
St. Idesbald dubbel
Alcoholpercentage: 8%
Kleur: Diep roodbruine kleur en een dichte lichtbruine schuimkraag.
EBC: 75
Geur: Aangename zoetige geur, gedomineerd door aroma's van karamel en mout.
Smaak: Ronde smaakaanzet die overgaat in een sterk, krachtig middengebied met vooral toetsen van koffie. De afdronk is vrij sterk bitterig.
IBU: 23
St. Idesbald tripel
Alcoholpercentage: 9%
Kleur: Goud blond, met stevige witte schuimkraag.
EBC: 9
Geur: Moutige en fruitige aroma's met toetsen van honing, alsook licht kruidig.
Smaak: De aanzet is zeer vol van smaak, met honing en peper. De afdronk is harmonieus tussen het moutige, fruitige en de goede bitterheid. Complex bier met sterk karakter.
IBU: 24
Beer & Food Pairings
In samenwerking met de bekendste biersommelier van de Benelux, Fiona de Lange, heeft brouwerij Huyghe haar award-winning Delirium bieren gecombineerd met prachtige seizoensgerechten. Ook met de bieren van St. Idesbald kunt u deze gerechten perfect combineren. U ervaart een ware smaakexplosie en ontdekt waarom onze bieren zowel als aperitief als bij het diner fantastisch smaken. Met enkele eenvoudige vuistregels helpen we u op weg om zelf bier & food te combineren.
Gerechten passend bij St. Idesbald blond
Salade niçoise
De rondheid van St. Idesbald blond geeft de salade met de smaak van aardappel, vis en ei direct een rond, romig en vol karakter. De droog-bittere afdronk van het blonde bier zorgt voor de frisse nasmaak door accent te leggen op olijven en kappertjes.
Bekijk het receptVenkel-sinaasappel salade
De frisse aanzet van de St. Idesbald blond haalt de citrustonen van de naar boven. De bittere hoptonen in de afdronk geven de venkel en de salade als geheel een frisse, volle smaaksensatie.
Bekijk het receptGerecht passend bij St. Idesbald amber
Gefrituurde inktvisringen
De subtiele bitterheid van de St. Idesbald Amber balanceert de smaak van het gefrituurde korstje, waarna de volle aandacht uitgaat naar de zachte, ronde smaak van de inktvis zelf.
Gerecht passend bij St. Idesbald dubbel
Kip in bier
Het geroosterde mout van het bier geeft aan de kip een mooie, hartige karamelsmaak. Dit bier wordt ook verwerkt in het recept.
Bekijk het receptGehaktballetjes
Dankzij de zoete karameltonen van de St. Idesbald dubbel komt de smaak van het gehakt prachtig naar voren.
Bekijk het receptSpareribs
Het gebrande karakter van de barbecue ondersteunt St. Idesbald dubbel in de smaak met de gebrande mout. Een intens samenspel met het bier brengt de smaak van het vlees naar een hoogtepunt.
Bekijk het receptGerecht passend bij St. Idesbald tripel
Scampispiesjes
De zoete, zachte ronde mouttonen van de St. Idesbald tripel brengen direct de smaak van de scampi’s naar voren. De hopbitterheid in het bier zorgt voor een heerlijke bite in de nasmaak.
Caesar salad
De kip wordt door de St. Idesbald tripel in smaak direct op de voorgrond gezet. Dankzij de hopbitterheid van het bier geeft de Parmezaanse kaas de salade een lekkere bite.
Over Brouwerij Huyghe
Brouwerij Huyghe is een Belgische familiebrouwerij waar momenteel de vierde generatie aan het roer staat, in de persoon van Alain De Laet. In meer dan honderd landen over de hele wereld zijn de award-winning bieren Delirium, La Guillotine, Averbode, Floris, Campus, St. Idesbald, Blanche des Neiges, Mongozo en Villers verkrijgbaar. Iedereen kent bovendien de roze olifant en het succesverhaal van paradepaardje Delirium Tremens. Met de hypermoderne brouwzaal met een capaciteit van 350.000 hectoliter beschikt Huyghe over de laatste innovatieve, duurzame brouwtechnieken. De brouwerij streeft naar perfectie en een optimale bierkwaliteit. De medailleregen voor haar bieren bevestigt dat deze missie geslaagd is.
Speciaalbier shop
Uw horecagroothandel voor speciaalbier
De markt voor speciaalbier is de laatste jaren overspoeld met de meest bijzondere speciaalbieren. De groeiende populariteit heeft er zondermeer voor gezorgd dat de brouwmeesters wereldwijd volop zijn gaan experimenteren met nieuwe ingrediënten en smaken. Zo kennen we tegenwoordig zoete, bittere, fruitige, soepele en zeer krachtige bieren.
Met zoveel verschillende soorten helpen wij u daarom graag op weg om deze zoveel mogelijk te benutten. Ontdek het assortiment per biersoort en lees hoe speciaalbieren het beste met uw gerechten te combineren zijn.