Stoven

Stoven

‘Stoven is het garen van vis, vlees, gevogelte, groenten of fruit met deksel in eigen vocht en met toevoeging van boter, vet of olie.’

Voor een heerlijke stoofpot is geduld een vereiste, maar dat is het dubbel en dwars waard. Door het hoofdingrediënt low & slow te bereiden wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om zich samen te ontwikkelen tot één waanzinnig winters gerecht.

Stoofvlees Wild & Gevogelte Alvast gestoofd Hardware Smaakmakers Wijn


Stoofvlees

De basis voor een gastronomische stoofpot begint met de beste ingrediënten. Kiest u voor gesneden vleesspecialiteiten of juist één stuk vlees als gebraad? Onze slagers adviseren u graag en maakten een fijne selectie van heerlijke vleesspecialiteiten, speciaal om te stoven.

Kalfsossobuco met jus van rode wijn en port

Kalfsossobuco met knolselderij, truffel en wortel geserveerd met een jus van rode wijn en port en schuimige buerre blanc van cèpes.

Schoudermuis in rode wijn en deep smoke

Een stoofpot van schoudermuis in rode wijn en verschillende winterse groenten.

Carrilleras y cabrales

Gestoofde Ibérico wangen met een jus de veau, linzen, little gem en cabrales.

Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.

Ontdek stoofrecepten


Low & slow technieken met rundvlees

Low & slow technieken met rundvlees

Low & slow is een andere benaming voor stoven. Binnen stoven kennen we meerdere bereidingen en technieken ten aanzien van verschillende onderdelen van vlees. Ontdek nu alles over technieken voor stoven.

Ontdek technieken


Wild & Gevogelte om te stoven

De winter vraagt om warme bereidingen, met ons assortiment wild & gevogelte heeft u daar alle mogelijkheden voor. Onze poelier maakt een selectie producten die bij uitstek geschikt zijn om als ‘stoofvlees’ te bereiden. Vraag de poelier in uw HANOS vestiging ook vooral naar de mogelijkheden.

Gestoofde wildzwijnnek

Wildzwijn nek gestoofd met krokante wafel van mais en Gruyere kaas

Hertenstoof

Traditionele hertenstoof met cranberry en rode wijn

Hertensukade

Blade (hertensukade) in jus met pinot noir

Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.

Ontdek stoofrecepten


Alvast gestoofd

Stoven is een tijdrovende klus en daarom maken we het u graag gemakkelijk. Met onze gegaarde specialiteiten bespaart u tijd in de keuken én serveert u stoofgerechten van gastronomische kwaliteit. Of u nu kiest voor gegaarde specialiteiten die u zelf op smaak brengt of volledig voorbereide stoofgerechten die u slechts hoeft te regenereren, er is altijd ruimte voor de eigen signatuur van de chef.

BOEUF BOURGUIGNON SOUS VIDE

Boeuf bourguignon sous vide

Chef's creation40905600

HACHEE SOUS VIDE

Hachee sous vide

Chef's creation40905610

BOEUF STROGANOFF SOUS VIDE

Boeuf stroganoff sous vide

Chef's creation40905620

PULLED BEEF DS2X1KG DV

Pulled beef ds2x1kg dv

Slow food masters30801230

REEPEPER MET JAGERTHEE
22,80

per bak 1 kilogram

REE HAMMER S/V GEGAARD
17,35

per kilogram

VARKENSWANG

Varkenswang

Chef's creation40909760

Kalfswang Rossini

Kalfswang Rossini met spinaziesalade en een Madeira vinaigrette.

Varkensprocureur met paprika en rode wijnjus

Varkensprocureur met gerookte paprika, knolselderijstructuren, spinaziesalade en rode wijnjus

Loaded fries met stoofvlees

Stoofvlees sous-vide gegaard met frites en truffel mayonaise.

Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.

Ontdek stoofrecepten


De beste hardware

Goede potten en pannen zijn onmisbaar voor een lekker stoofgerecht. Met onze selectie pannen en speciale ‘cookers’ haalt u de perfecte basisbenodigdheden om te kunnen stoven in huis. Onze specialisten vertellen u graag meer over de technieken en handigheden om het perfecte resultaat te bereiken.

Potten en Pannen

De beste pannen & potten

Naast de bovenstaande hardware en cookers hebben we nog veel meer mogelijkheden die de ideale basis vormen voor de lekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan hoge kwaliteit pannen en potten. Klik op de button voor onze selectie potten en pannen perfect om mee te stoven.

Meer informatie


Smaakmakers

Het zijn de kruiden en specerijen die stoofgerechten écht smaak geven. Laurier, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, jeneverbes, steranijs en venkelzaad mogen niet ontbreken, maar ook met kruidenmixen bereikt u een heerlijk resultaat. Aangevuld met de lekkerste fonds en glaces creëert u de lekkerste stoofgerechten om hiermee uw gasten te verrassen.

KRUIDNAGELEN HEEL

Kruidnagelen heel

Apollo25006691

NOOTMUSKAAT GEMALEN

Nootmuskaat gemalen

Apollo25006299

KANEELPIJPJES 8CM

Kaneelpijpjes 8cm

Apollo25009189

JENEVERBESSEN

Jeneverbessen

Apollo25006548

STERANIJS HEEL

Steranijs heel

Apollo25005361

VENKELZAAD HEEL

Venkelzaad heel

Apollo25005840

HACHEEMIX

Hacheemix

Verstegen25010828

HACHEEKRUIDEN ZONDER ZOUT

Hacheekruiden zonder zout

Verstegen25027963

Zwolsche pie

Runderpastei op Zwolse wijze met o.a. pastinaak en pompoen.

Runderstoof

Runderstoof op Hollandse wijze met o.a. winterpeen en zilveruitjes.

Pulled beef pasteitjes

Pasteitjes van pulled beef op basis van rode wijn.

Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.

Ontdek stoofrecepten


Wijn-Stoof pairing

Wijn-Stoof pairing

Een goede wijn complementeert een stoofgerecht perfect. Onze wijnspecialisten maakten een waanzinnige selectie. Kies voor Rioja en runderstoof, merlot en hertenstoof, negroamaro en lamsstoof, zinfandel en hazenpeper, syrah en wildstoof, cabernet sauvignon en groentestoof, Chianti classico en ossobuco, een stevige Portugese wijn en hachee, pinotage en goulash of een klassieke pinot noir en Boeuf Bourguignon.

EL MESON RESERVA

El Meson Rioja Reserva

Bodega el meson8511417

Z1N IL NUMERO UNO ZINFANDEL

Z1n Il Numero Uno Zinfandel

Il numero uno8502960

VACQUEYRAS RED DOMAINE DE LA LIBELLULE

Vacqueyras red domaine de la libellule

Domaine de la libellule8207200

SAN JACOPO CHIANTI CLASSICO

Vicchiomaggio San Jacopo Chianti Classico

Castello vicchiomaggio8538505

BAIRRADA RESERVA ROOD
6,50

per fles 75 centiliter

AALDERING PINOTAGE

Aaldering Pinotage

Aaldering8531590

22,50 17,95

per fles 75 centiliter

CANDIDO DUCA D'ARAGONA

Candido Duca D'aragona

Candido8540387

16,95 11,50

per fles 75 centiliter

SANTA LUCIA CABERNET SAUVIGNON

Santa lucia cabernet sauvignon

Azienda santa lucia8551500


Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips

René Pluijm is culinair avonturier, TV-kok en eigenaar Pluijm’s Eetbare Wereld. Hij ontzettend veelzijdig als het gaat om het uitdragen van onze eetcultuur. Volgens René Pluim heeft stoven een hele belangrijke rol in de wereldwijde eetcultuur. Met zijn concept ‘stoof’ heeft hij samen met collega-kok Yari Wubbenhorst inmiddels alweer twaalf gerechten ontwikkeld en de mensen staan in de rij voor het patatje stoofvlees.

Hij brengt een ode aan stoven en verteld speciaal zijn visie én tips: Waar haalt hij zijn stoofinspiratie vandaan? Wat is het beste vlees? Welke technieken gebruikt hij? En wat is zijn ultieme stooftip?

Lees meer

Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips

Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar