Stoven
‘Stoven is het garen van vis, vlees, gevogelte, groenten of fruit met deksel in eigen vocht en met toevoeging van boter, vet of olie.’
Voor een heerlijke stoofpot is geduld een vereiste, maar dat is het dubbel en dwars waard. Door het hoofdingrediënt low & slow te bereiden wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om zich samen te ontwikkelen tot één waanzinnig winters gerecht.
Stoofvlees Wild & Gevogelte Alvast gestoofd Hardware Smaakmakers Wijn
Kalfsossobuco met jus van rode wijn en port
Kalfsossobuco met knolselderij, truffel en wortel geserveerd met een jus van rode wijn en port en schuimige buerre blanc van cèpes.
Schoudermuis in rode wijn en deep smoke
Een stoofpot van schoudermuis in rode wijn en verschillende winterse groenten.
Carrilleras y cabrales
Gestoofde Ibérico wangen met een jus de veau, linzen, little gem en cabrales.
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Low & slow technieken met rundvlees
Low & slow is een andere benaming voor stoven. Binnen stoven kennen we meerdere bereidingen en technieken ten aanzien van verschillende onderdelen van vlees. Ontdek nu alles over technieken voor stoven.
Wild & Gevogelte om te stoven
De winter vraagt om warme bereidingen, met ons assortiment wild & gevogelte heeft u daar alle mogelijkheden voor. Onze poelier maakt een selectie producten die bij uitstek geschikt zijn om als ‘stoofvlees’ te bereiden. Vraag de poelier in uw HANOS vestiging ook vooral naar de mogelijkheden.
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Alvast gestoofd
Stoven is een tijdrovende klus en daarom maken we het u graag gemakkelijk. Met onze gegaarde specialiteiten bespaart u tijd in de keuken én serveert u stoofgerechten van gastronomische kwaliteit. Of u nu kiest voor gegaarde specialiteiten die u zelf op smaak brengt of volledig voorbereide stoofgerechten die u slechts hoeft te regenereren, er is altijd ruimte voor de eigen signatuur van de chef.
Varkensprocureur met paprika en rode wijnjus
Varkensprocureur met gerookte paprika, knolselderijstructuren, spinaziesalade en rode wijnjus
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
De beste hardware
Goede potten en pannen zijn onmisbaar voor een lekker stoofgerecht. Met onze selectie pannen en speciale ‘cookers’ haalt u de perfecte basisbenodigdheden om te kunnen stoven in huis. Onze specialisten vertellen u graag meer over de technieken en handigheden om het perfecte resultaat te bereiken.
De beste pannen & potten
Naast de bovenstaande hardware en cookers hebben we nog veel meer mogelijkheden die de ideale basis vormen voor de lekkerste stoofgerechten. Denk bijvoorbeeld aan hoge kwaliteit pannen en potten. Klik op de button voor onze selectie potten en pannen perfect om mee te stoven.
Smaakmakers
Het zijn de kruiden en specerijen die stoofgerechten écht smaak geven. Laurier, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, jeneverbes, steranijs en venkelzaad mogen niet ontbreken, maar ook met kruidenmixen bereikt u een heerlijk resultaat. Aangevuld met de lekkerste fonds en glaces creëert u de lekkerste stoofgerechten om hiermee uw gasten te verrassen.
Op zoek naar meer stoofgerechten en -inspiratie? Bekijk dan alle stoofrecepten op Foodxperience.
Wijn-Stoof pairing
Een goede wijn complementeert een stoofgerecht perfect. Onze wijnspecialisten maakten een waanzinnige selectie. Kies voor Rioja en runderstoof, merlot en hertenstoof, negroamaro en lamsstoof, zinfandel en hazenpeper, syrah en wildstoof, cabernet sauvignon en groentestoof, Chianti classico en ossobuco, een stevige Portugese wijn en hachee, pinotage en goulash of een klassieke pinot noir en Boeuf Bourguignon.
Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips
René Pluijm is culinair avonturier, TV-kok en eigenaar Pluijm’s Eetbare Wereld. Hij ontzettend veelzijdig als het gaat om het uitdragen van onze eetcultuur. Volgens René Pluim heeft stoven een hele belangrijke rol in de wereldwijde eetcultuur. Met zijn concept ‘stoof’ heeft hij samen met collega-kok Yari Wubbenhorst inmiddels alweer twaalf gerechten ontwikkeld en de mensen staan in de rij voor het patatje stoofvlees.
Hij brengt een ode aan stoven en verteld speciaal zijn visie én tips: Waar haalt hij zijn stoofinspiratie vandaan? Wat is het beste vlees? Welke technieken gebruikt hij? En wat is zijn ultieme stooftip?