De culinaire wereld blijft zich ontwikkelen en rosé kalfsvlees (Joviander) speelt daarin een steeds belangrijkere rol. We zijn deze zomer dan ook enthousiast om aan de slag te gaan met rosé kalfsvlees op de barbecue. Niemand minder dan Leonard Elenbaas verzorgt een masterclass. Leonard is een gepassioneerde kok en culinair expert op het gebied van de Big Green Egg. Hij heeft meerdere barbecueboeken geschreven, waaronder ‘Hete Kolen’, ‘Groene Kolen’ en ‘Hete Rook’, waarin hij zijn kennis en passie voor het grillen en roken van vlees deelt.

Wat kunt u verwachten?

  • Uitgebreide uitleg over het gebruik van de Big Green Egg.
  • Proeverij van diverse rosé kalfsvleesgerechten.
  • Uitleg over de verschillende delen van kalfsvlees en hun eigenschappen.
  • Uitleg van de verschillende snijtechnieken en hoe deze het beste toegepast kunnen worden.
  • Toelichting op de verschillende garingstechnieken en hoe deze de smaak en textuur van het vlees beïnvloeden.

Rosé kalfsvlees

Leonard richt zich op de minder bekende delen van het Joviander kalfsvlees en heeft daar zijn creativiteit op losgelaten om mooie gerechten te creëren. Het grote voordeel van deze minder bekende delen is dat ze vaak goedkoper zijn dan de bekende delen van het vlees. Hierdoor kan het voor uw restaurant een mooie winstpakker zijn. Ook onze horecaslager (Ambachtelijke Slager Van der Zee) is aanwezig om u alles over het rosé kalfsvlees te vertellen. Ontdek hier alle Joviander BBQ-recepten en meer!

Datum en locatie

19-09-2023 11:00 - 13:30 HANOS-ISPC Breda