Comfort Food
Gerechten waarmee u gasten verrast, inspireert én verwent. Op deze pagina leest u alles over comfort food. Lees het verhaal van ‘the Cuban classic’, een rijkelijk belegde en getoaste sandwich. Vind inspiratie voor kleine hapjes die uit het vuistje worden gegeten, zoals breadsticks en zeewiercrackers. Laat u verrassen door guilty pleasures als friet, pannenkoeken en pizza met een twist. Maak van uw desserts kleine kunstwerkjes. Onze chefs delen hun geheimen met u!
Spread the world
12x variatie op zuivelspread
Een lekkere sandwich bereidt u natuurlijk met heerlijk brood en mooi beleg. Wij laten u graag zien hoe u uw creatie kunt verrijken met een passende spread. Zo wordt een ‘gewone’ sandwich een ware smaaksensatie!
The story of the Cuban Sandwich
De Cuban sandwich, ook wel ‘Cubanos’ genoemd, is groot geworden dankzij Cubaanse immigranten in de Amerikaanse stad Tampa, Florida. De immigranten werkten in sigarenfabrieken in de wijk Ybor City en maakten een eigen variant op de Amerikaanse klassieker ‘grilled ham and cheese’. Het resultaat? ¡Delicioso!
De Cuban sandwich is ontstaan door de mix van culturen in Tampa. De Cubanen zorgden voor het brood en het gegrilde varkensvlees, de Spanjaarden leverden de geglazuurde ham en de Italianen kwamen met de salami.
Lees meer over het ontstaan, leer het basisrecept en de onmisbare ingrediënten kennen en ontdek onze verrassende variaties!
Best burgers in town
Verschillende en creatieve burgers, buns en mayonaises garanderen de best burgers in town! Wij zetten een aantal bijzondere burgers voor u op een rij. Wat dacht u bijvoorbeeld van een burger van kippendij met mango chutney en vadouvan mayonaise?
Pizza gourmet
Het is de jongste trend op ‘pizza-gebied’: kleine, smakelijke pizza’s waarbij we smaken in het deeg verwerken en ze creatief beleggen met bijzondere ingrediënten. Het is niet zomaar een pizza, maar een gourmet pizza! Vanuit één basisrecept maakten wij tien varianten met verrassende ingrediënten.
Pannenkoeken met een twist
Het blijft een populaire keuze op de menukaart: pannenkoeken. Hoe blijft u uw gasten verrassen? Geef een klassieker een bijzondere twist! Wij geven u acht verschillende variaties op basis van één traditioneel basisrecept. Zo maakt u van een ‘simpele pannenkoek’ een gerecht met een culinaire insteek!
Uit het vuistje
Met de handen eten mag! Onze culinair adviseurs hebben een aantal bijzondere snacks voor u op een rij gezet die zo uit het vuistje gegeten kunnen worden. Maak van flammkuchen deeg bijvoorbeeld een gevulde pizzabol met rauwe ham en Parmezaanse kaas, of met brickdeeg een sriracha hoorntje gevuld met zalm en zalmeitjes. Bekijk hier al onze suggesties.
Loaded fries
De trend van friet met luxe toppings is al een aantal jaar in ontwikkeling. Onze chefs hebben hun eigen favorieten die ze graag met u delen, zodat u frietgerechten naar een hoger én creatiever niveau kunt tillen!
Top it with mayo
In de klassieke keuken is mayonaise een veel gebruikte basis voor de bereiding van koude sauzen en afleidingen. Er bestaat een variatie aan sauzen met groenten, kruiden en specerijen. Met een goede basis maakt u in een handomdraai uw eigen koude sauzen.
Snacks met een twist
Onze chefs doken de keuken in en stelden maar liefst zeven luxe snackgerechten samen. Deze snacks heeft u in een mum van tijd bereid, maar zijn door de garnering toch écht niet te vergelijken met een reguliere snack. Culinair snacken? Deze gerechtjes bewijzen dat dit kan!
Fijne wijnen
Wijn is een echte verrijking van een maaltijd. Zowel als het aankomt op smaak en wijn-spijs combinaties, als wanneer het gaat om sfeer en beleving. Onze vinologen selecteerden voor u een aantal wijnen die niet alleen fijn van prijs en smaak zijn, maar ook zorgen voor dat fijne, gezellige gevoel aan tafel.
De echte wijnkenner weet natuurlijk precies hoe een wijnetiket te lezen, maar wat zegt de illustratie op het etiket eigenlijk over de wijn? Onze vinologen lichten graag een paar fijne wijnen toe. Niet alleen heerlijk van smaak, maar ook dankzij het verhaal zeker een verrijking van de wijnkaart!
Around the world
Op zoek naar inspiratie op het gebied van de bar? In 'Around the world' lichten wij 6x de leukste internationale barconcepten uit die uitblinken op het gebied van barfood én interieur.
Let's spice it up
Specerijenleverancier Euroma en De Librije hebben hun krachten gebundeld om samen de meest bijzondere specerijenmelanges te ontwikkelen. Geef een extra dimensie aan uw gerechten en verras uw gasten met pure, authentieke smaken vanuit alle windstreken.
Spread the world
Een lekkere sandwich bereidt u natuurlijk met heerlijk brood en mooi beleg. Wij laten u graag zien hoe u uw creatie kunt verrijken met een passende spread. Zo wordt een ‘gewone’ sandwich een ware smaaksensatie!
Paneren is te leren!
11x paneertoppers
Van het krokant bakken van uw ingrediënten tot het bereiden van smakelijke hapjes en gerechten; paneren is te leren! Er zijn talloze mogelijkheden.
Één van de paneertoppers zijn de ‘groene rijstvlokken’. Benieuwd naar de overige 10 paneertoppers?
Glass it up
Desserts in een glas zijn een mooie verrassing voor uw gast; attractief, zichtbaar én smaakvol! Onze culinair adviseurs hebben een aantal mooie recepten van desserts in een glas gemaakt, welke we voor u op een rij zetten.
Babalicious
Een baba is een rond cakeje, gedrenkt in een zoete alcoholische drank. De baba vindt zijn oorsprong in Polen. Wanneer de kouglof - een cakeje uit de Elzas - te droog werd, werd deze geweekt in Tokajwijn, Màlaga wijn of rum. Ontdek het verhaal van de baba.
Finishing touch
De wijze van presenteren is een belangrijk onderdeel van een gerecht. Wij hebben een aantal kant-en-klare garnituren voor u geselecteerd waarmee u uw desserts helemaal afmaakt!
Meer inspiratie?
Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar!