Alpin punt

Merk
Hennart
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40707790

Productomschrijving

Waar in de winterperiode menig dorpje in de Alpen uitgroeit tot een wintersportmekka met tienduizenden toeristen, transformeren dezelfde gebieden in het voorjaar in rustgevende groene weides met grazend vee. Juist de hoogte, het volle malse gras gemengd met tientallen bloemen en kruidensoorten zijn de basis van hoogstaande melk en daarmee de perfecte basis voor de diverse kazen die hun oorsprong in en rond de Alpen vinden. Aan de westkant van de Franse Alpen vinden we de Alpin, een broertje van de Comté en de Gruyère, maar afkomstig van een kleine ambachtelijke kaasmaker uit het Massif des Bauges in de Haute-Savoie. Gemaakt van volle, rauwe koemelk in de periode van april tot september en minimaal een jaar gerijpt door de affineurs van Hennart. Vol en fruitig van smaak met een vleugje noot.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 51,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, zout, zuursel, stremsel (dierlijk).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1717
Energie (Kcal) 414
Eiwitten (gram) 27
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 34
- waarvan verzadigd (gram) 20
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Zout (gram) 0,7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten