Proef & Combineer_banner_voorjaar_2024.jpg

Proef & Combineer

In 'Proef & Combineer' maken we de mooiste combinaties van wijnen en gerechten passend bij het seizoen. Dit voorjaar staan de frisse wijnen van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Astrolabe centraal, gecombineerd met heerlijke gerechten passend bij het voorjaar.


Astrolabe Wines

Astrolabe Wines

Intense en frisse smaken uit Marlborough

Astrolabe Wines is een Nieuw-Zeelands wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen, voornamelijk geproduceerd in de Marlborough-regio. Astrolabe Wines weerspiegelt de unieke terroirs van Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is vernoemd naar het astrolabium, een oud navigatie-instrument dat werd gebruikt om de hoek tussen een hemellichaam en de horizon te meten. Deze naam weerspiegelt de toewijding van Astrolabe Wines voor precisie en vakmanschap in de wijnproductie. Met trots presenteren we u de wijnen van Astrolabe, exclusief verkrijgbaar bij HANOS.

Lees meer over Astrolabe


Bekijk de wijnen en recepten:

Chenin Blanc & kruidige gevulde paratha

Bij deze sprankelende wijn serveert onze chef een kruidige paratha, ook wel bekend als Indiaas platbrood, die in de oven is opgepoft en is bestreken met een kruidige boter. De paratha is gevuld met gegrilde kabeljauw en gebrande knoflookgamba’s. Het gerechtje is compleet met een schuim van Tom Kha Kai en kaffirblad.

Ga naar recepten

 
ASTROLABE SOUTHERN VALLEY CHENIN BIO

Southern Valley Chenin Bio

Astrolabe8701790

10,25

per fles 75 centiliter

Sauvignon Blanc & oesters met frisse botersaus

De frisse smaak van deze sauvignon blanc geeft een mooi contrast met de volle romige smaak van oesters. In dit gerecht wordt de oester verrijkt met een schuimige botersaus met limoen, grapefruit en yuzu en gecombineerd met een mayonaise en olie van basilicum. De vinaigrette met passievrucht en rode peper geeft de oester een pittige boost.

Ga naar recept

 
ASTROLABE KEKERENGU SAUVIGNON BLANC
11,75

per fles 75 centiliter

Sauvignon Blanc & rösti, geitenkaas en paling

Juist de strakke minerale textuur van deze wijn contrasteert goed bij een vettig gerecht. Onze chef creëerde een gerecht dat bestaat uit aardappelrösti met een crème van geitenkaas, crème fraîche, wasabi en cresson. Het geheel wordt afgetopt met gerookte paling en mosterdkaviaar.

Ga naar recept

 
ASTROLABE TAIHOA SAUVIGNON BLANC

Taihoa Sauvignon Blanc

Astrolabe8552260

14,75

per fles 75 centiliter

Chardonnay & miso-prei met vanille beurre blanc

De romigheid en het ‘geroosterde’ karakter van chardonnay passen perfect bij geblakerde prei van de barbecue. Onze chef heeft de prei afgelakt met miso en getopt met sesam. Hierbij serveert hij een romige beurre blanc met vanille. Dit past perfect bij de volle en elegante textuur van de wijn.

Ga naar recept

 
ASTROLABE MARLBOROUGH CHARDONNAY

Marlborough Chardonnay

Astrolabe8552230

11,95

per fles 75 centiliter

Pinot Noir & eendenborst met pruim-gemberglaçage

Pinot noir en eendenborst; een bewezen wijnspijscombinatie. Deze voorgegaarde eendenborst voorzie ik van een glaçage van pruim en gember en serveer ik koud. De eend top ik af met graantjes en bieslook met hiernaast geroosterde biet en kersenjus.

Ga naar recept

 
ASTROLABE MARLBOROUGH PINOT NOIR

Marlborough Pinot Noir

Astrolabe8552210

12,75

per fles 75 centiliter

Pinot Gris & gevulde champignos in bierbeslag

Deze pinot gris is een aanrader bij bijvoorbeeld gevogelte, varkensvlees of lichte pastagerechten, maar ook bij champignons past deze wijn perfect. Onze chef serveert hierbij champignons die zijn gevuld met kaas en gefrituurd in bierbeslag. Hier overheen gaat een beurre blanc met bieslook.

Ga naar recept

 
ASTROLABE MARLBOROUGH PINOT GRIS

Marlborough Pinot Gris

Astrolabe8552220

10,75

per fles 75 centiliter

Sauvignon blanc & kroketje van geitenkaas

Deze sauvignon blanc presenteert zich perfect naast een gerecht met licht vettige componenten. Onze chef koos voor een kroketje van geitenkaas die hij aftopt met rucolamayonaise, sumak, limoenrasp en ‘Murcia al Vino’ (een romige halfharde geitenkaas uit de Spaanse regio Murcia.

Ga naar recept

 
ASTROLABE MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC
10,75

per fles 75 centiliter


Ontdek nog meer over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelands hert

Nieuw-Zeelands hert

Ontdek de veelzijdigheid van hertenvlees! Terwijl dit vlees vaak geassocieerd wordt met de herfst, biedt het Nieuw-Zeelandse hert een jaarlijkse beschikbaarheid, waardoor het een fantastische aanvulling is op uw menu, ongeacht het seizoen. Met zijn unieke en rijke smaak kan hertenvlees dienen als een verfijnd alternatief voor rundvlees, varkensvlees of kip. Ontdek hier hoe u dit veelzijdige ingrediënt kunt integreren en verbluf uw gasten met nieuwe smaakvolle ervaringen.

Laat u inspireren


Meer inspiratie:

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar

Inspiratie voor het voorjaar