Proef & Combineer
In 'Proef & Combineer' maken we de mooiste combinaties van wijnen en gerechten passend bij het seizoen. Dit voorjaar staan de frisse wijnen van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Astrolabe centraal, gecombineerd met heerlijke gerechten passend bij het voorjaar.
Astrolabe Wines
Intense en frisse smaken uit Marlborough
Astrolabe Wines is een Nieuw-Zeelands wijnhuis dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen, voornamelijk geproduceerd in de Marlborough-regio. Astrolabe Wines weerspiegelt de unieke terroirs van Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is vernoemd naar het astrolabium, een oud navigatie-instrument dat werd gebruikt om de hoek tussen een hemellichaam en de horizon te meten. Deze naam weerspiegelt de toewijding van Astrolabe Wines voor precisie en vakmanschap in de wijnproductie. Met trots presenteren we u de wijnen van Astrolabe, exclusief verkrijgbaar bij HANOS.
Bekijk de wijnen en recepten:
Chenin Blanc & kruidige gevulde paratha
Bij deze sprankelende wijn serveert onze chef een kruidige paratha, ook wel bekend als Indiaas platbrood, die in de oven is opgepoft en is bestreken met een kruidige boter. De paratha is gevuld met gegrilde kabeljauw en gebrande knoflookgamba’s. Het gerechtje is compleet met een schuim van Tom Kha Kai en kaffirblad.
Sauvignon Blanc & oesters met frisse botersaus
De frisse smaak van deze sauvignon blanc geeft een mooi contrast met de volle romige smaak van oesters. In dit gerecht wordt de oester verrijkt met een schuimige botersaus met limoen, grapefruit en yuzu en gecombineerd met een mayonaise en olie van basilicum. De vinaigrette met passievrucht en rode peper geeft de oester een pittige boost.
Sauvignon Blanc & rösti, geitenkaas en paling
Juist de strakke minerale textuur van deze wijn contrasteert goed bij een vettig gerecht. Onze chef creëerde een gerecht dat bestaat uit aardappelrösti met een crème van geitenkaas, crème fraîche, wasabi en cresson. Het geheel wordt afgetopt met gerookte paling en mosterdkaviaar.
Chardonnay & miso-prei met vanille beurre blanc
De romigheid en het ‘geroosterde’ karakter van chardonnay passen perfect bij geblakerde prei van de barbecue. Onze chef heeft de prei afgelakt met miso en getopt met sesam. Hierbij serveert hij een romige beurre blanc met vanille. Dit past perfect bij de volle en elegante textuur van de wijn.
Pinot Noir & eendenborst met pruim-gemberglaçage
Pinot noir en eendenborst; een bewezen wijnspijscombinatie. Deze voorgegaarde eendenborst voorzie ik van een glaçage van pruim en gember en serveer ik koud. De eend top ik af met graantjes en bieslook met hiernaast geroosterde biet en kersenjus.
Pinot Gris & gevulde champignos in bierbeslag
Deze pinot gris is een aanrader bij bijvoorbeeld gevogelte, varkensvlees of lichte pastagerechten, maar ook bij champignons past deze wijn perfect. Onze chef serveert hierbij champignons die zijn gevuld met kaas en gefrituurd in bierbeslag. Hier overheen gaat een beurre blanc met bieslook.
Sauvignon blanc & kroketje van geitenkaas
Deze sauvignon blanc presenteert zich perfect naast een gerecht met licht vettige componenten. Onze chef koos voor een kroketje van geitenkaas die hij aftopt met rucolamayonaise, sumak, limoenrasp en ‘Murcia al Vino’ (een romige halfharde geitenkaas uit de Spaanse regio Murcia.
Nieuw-Zeelands hert
Ontdek de veelzijdigheid van hertenvlees! Terwijl dit vlees vaak geassocieerd wordt met de herfst, biedt het Nieuw-Zeelandse hert een jaarlijkse beschikbaarheid, waardoor het een fantastische aanvulling is op uw menu, ongeacht het seizoen. Met zijn unieke en rijke smaak kan hertenvlees dienen als een verfijnd alternatief voor rundvlees, varkensvlees of kip. Ontdek hier hoe u dit veelzijdige ingrediënt kunt integreren en verbluf uw gasten met nieuwe smaakvolle ervaringen.